Alan Rickman

Το καλλιτεχνικό του ταλέντο, διάχυτο στην πολυαστρία στους Ιχθείς, βρίσκει έκφραση στην καλλιγραφία και την υδατογραφία. Ωστόσο, το τρίγωνο της συνόδου Άρη-Κρόνου με το στέλιουμ, όπως και η ίδια η σύνοδος δείχνουν ότι εκτός από ταλέντο, ο Rickman είναι ένας άνθρωπος εργατικός, μελετηρός, με ιδιαίτερη αίσθηση του καθήκοντος, ικανός να φέρνει πράγματα σε πέρας. Με υποτροφία, γίνεται δεκτός σε ένα κορυφαίο λύκειο όπου αρχίζει την ενασχόληση του με την δραματική τέχνη.

Τελειώνοντας το λύκειο προτιμά να εργαστεί ως γραφίστας, καθώς η δραματική σχολή «δεν θεωρούνταν καθόλου φρόνιμη επιλογή» και το τρίγωνο του στέλιουμ με την σύνοδο Άρη-Κρόνου τον εξωθεί σε ένα πιο «φρόνιμο» μονοπάτι. Δεν βοηθά και το τετράγωνο του Ποσειδώνα με την προαναφερθείσα σύνοδο που σαμποτάρει την αυτοπεποίθησή του και δεν του χαρίζει καμία βεβαιότητα ότι θα πετύχει. Τον κάνει να μην διακρίνει καθαρά τον στόχο που αισθάνεται ότι τον τραβάει σαν μαγνήτης.
Η πραγματικά αυθεντική έκφραση του Rickman δεσμεύεται αρχικά από τον φόβο που υπογραμμίζει η όψη 150 μοιρών στέλιουμ-αναδρόμου Πλούτωνα αλλά και το τετράγωνο του με τον Ουρανό. Ο Alan πασχίζει επιπλέον να καθησυχάσει τον φόβο της ανέχειας και ίσως της μητρικής επίκρισης που τονίζεται από την όψη 150 μοιρών στέλιουμ-Ποσειδώνα. Ασχολείται με την γραφιστική για χρόνια τιμώντας τις συντηρητικές επιταγές του τριγώνου μεταξύ της συνόδου Άρη-Κρόνου και της πολυαστρίας στους Ιχθείς. Δεν του είναι εύκολο να φύγει από την βολή και το οικείο όπως περαιτέρω υπογραμμίζει το τρίγωνο συνόδου Σελήνης-Δία* με τους πλανήτες του στους Ιχθείς.

Η πολυαστρία στους Ιχθείς, ενεργοποιημένη περαιτέρω από τον Ποσειδώνα, και μεγεθυμένη από το τρίγωνο με την σύνοδο Σελήνης-Δία* αποδεικνύεται και πάλι ακαταμάχητη. Ο ηθοποιός δεν μπορεί να αγνοήσει το μικρόβιο της καλλιτεχνίας μέσα του. Ο Rickman παρατά την ασφάλεια της γραφιστικής και μπαίνει στην Βασιλική Ακαδημία Υποκριτικής Τέχνης, το 1972, τιμώντας την ικανότητα για αναπάντεχη αλλαγή και τελικά, ρίσκο και πιθανό ξεβόλεμα, που εκφράζουν οι όψεις του Ουρανού στον χάρτη του. Η καλλιτεχνική του ευαισθησία χρειάζεται τελικά περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα. Η αποφασιστική σύνοδος Άρη-Κρόνου ακόμη όμως τον κρατά ασφαλώς αγκυροβολημένο στην πραγματικότητα: παράλληλα κερδίζει τα προς το ζην ως βοηθός ενδυματολόγου. Αποφοιτώντας δουλεύει, μεταξύ άλλων, σε παραγωγές της Royal Shakespeare Company και του BBC. Από την στιγμή που ξεπερνά τον φόβο του ανοίκειου και του να χάσει την βολή του, το τρίγωνο Σελήνης-Δία* αλλά και Άρη-Κρόνου με την πολυαστρία έρχονται να του εξασφαλίσουν επίτευξη, ευκαιρίες, την αποδοχή κοινού και κριτικών, πλατιά αναγνώριση αλλά και ευμάρεια.


Ο Sir Ian McKellen είπε για τον Rickman ότι «πίσω από το σοβαρό πρόσωπό του έκρυβε ένα υπερδραστήριο πνεύμα σε διαρκή αναζήτηση κι επίτευξη, έναν υπερήρωα, ανεπιτήδευτο αλλά ακραία αποτελεσματικό». Ίσως αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή για έναν καλλιτέχνη που είχε την σοφία να αξιοποιήσει το πηγαίο του ταλέντο και χάρισμα με σκληρή δουλειά στον προσωπικό του αγώνα να κάνει τον κόσμο του ένα ομορφότερο μέρος. Αναμφίβολα, τα κατάφερε. Όπως κατάφερε να διατηρήσει την αξιοθαύμαστη και διόλου δουλική σεμνότητα της γνήσιας ευαισθησίας, απέναντι στις πλάνες Σειρήνες μίας αξιοζήλευτης διαδρομής στο στερέωμα της δραματικής τέχνης.
* Η ακριβής ώρα γέννησης του Alan Rickman είναι άγνωστη και την ημέρα της γέννησής του η Σελήνη περνάει από τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού, στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού. Σε κάθε περίπτωση όμως σχηματίζει όψη συνόδου με τον Δία.