Εσωτερική αστρολογία είναι η αστρολογία της ψυχής. Eίναι η επιστήμη που αναζητά να φέρει στο προσκήνιο τον βασικό παράγοντα, το πρωταρχικό αίτιο για κάθε αποτέλεσμα που βιώνουμε ως προσωπικότητες, στη ζωή μας. Μελετά και επιδιώκει να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε συστηματικά και πρακτικά, τις ποιότητες και τους σκοπούς της εσωτερικής αυτής Πραγματικότητας που αναφέρουμε σαν ανώτερο Εαυτό, Εγώ, Ψυχή, ανώτερο Καλό. 

Η Ψυχή αποτελεί, την καθοριστική και δυναμική ενέργεια που δίνει πνοή, ζωή και νόημα σε καθετί που κάνουμε, σε κάθε μας σχέση. Μας σπρώχνει να προσπαθήσουμε, να γίνουμε καλύτεροι, να δημιουργήσουμε, να βρούμε χαρά και να προσφέρουμε έναν καλύτερο εαυτό, στους ανθρώπους μας και στον κόσμο μας. 

Μέσα από την Εσωτερική Αστρολογία  μαθαίνουμε βήμα βήμα να αναγνωρίζουμε αυτό το πολύτιμο κομμάτι μας, τον τρόπο που εκδηλώνεται στη ζωή μας και τους ειδικούς και λεπτοφυείς σκοπούς του. Έτσι μπορούμε να συντονιστούμε με το αγνό και εξαιρετικά δυναμικό αυτό ρεύμα ενέργειας που βρίσκεται στην καρδιά της ύπαρξης μας και να μάθουμε να ρέουμε μέσα του και μαζί του. Βρίσκουμε την πηγή της χαράς, της ενεργητικότητας, της καλοσύνης που αναβλύζει μέσα μας.

Με την επαφή, μαθαίνουμε έναν ανώτερο τρόπο λειτουργίας για εμάς. Όσο πιο δικός μας γίνεται, τόσο καθαρότερα προβάλλουν οι ευγενέστερες ποιότητές μας. Μαζί τους ξεδιπλώνεται ο δικός μας δρόμος προς την καλύτερη υγεία, την μεγαλύτερη δημιουργικότητα, τις ορθές και χαρούμενες σχέσεις, τις ασχολίες με πραγματικό νόημα. Εμείς δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε, να αναγνωρίσουμε και να επιλέξουμε να συντονιστούμε, με το φωτεινό ρεύμα της Ψυχής.

Ο δρόμος μας δεν είναι ένας μοναχικός δρόμος. Διασταυρώνεται και τραβά παράλληλα με εκατοντάδες και χιλιάδες άλλα μονοπάτια. Κάποια είναι ξεκάθαρα και ολόλαμπρα, άλλα πιο αχνά και αβέβαια. Είναι οι άνθρωποι γύρω μας που κι αυτοί πραγματοποιούν τη δική τους πορεία και ταξίδι. Κάποιοι προσθέτουν στη ζωή μας ή μας αποκαλύπτουν κάτι δικό μας που δεν ξέραμε πως είχαμε. Άλλοι αναζητούν τη δική μας μεγαλύτερη βεβαιότητα ή εμπειρία που τους δίνει ένα χέρι βοήθειας σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, σε μια αβέβαιη στιγμή.

Υπάρχουν και άλλα, μεγαλύτερα, ρεύματα ενέργειας, οι μεγάλες Πηγές που ονομάζουμε αστερισμούς, πλανήτες ή και έθνη και ομάδες. Κυλούν πλατιά και περιεκτικά και μέσα τους βρίσκουμε τις δικές μας ψυχικές ροές, άλλοτε να ενδυναμώνονται και να επιταχύνονται, άλλοτε να παρεμποδίζονται και να επιβραδύνονται. Όλα αυτά είναι ο κόσμος της Εσωτερικής Αστρολογίας και του Εαυτού μας, ο Κόσμος μας. Αφανής στα εξωτερικά μας μάτια με την πραγματικότητα και την ομορφιά του, κι ας είναι ότι ζούμε, αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε και βλέπουμε γύρω μας, αποτέλεσμα του.

Η Εσωτερική Αστρολογία είναι ένα αντικείμενο που επιζητά να μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε τα νήματα που συνδέουν τον κόσμο αυτό, των ενεργειών και των δυνάμεων, με τα αποτελέσματά του, όπως τα βιώνουμε καθημερινά. Να διακρίνουμε την ενότητα, την αρμονία και την καθαρότητα που υπάρχει πίσω από την προσωπικότητα και τις εμπειρίες μας. Και, σιγά σιγά, να αποκαλύπτουμε και να βιώνουμε ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του φωτός στην κάθε μας μέρα.

Πρόκειται για την είσοδο σε έναν διαφορετικό τρόπο ύπαρξης με την δυνατότητα να ξεκουράσει και να ανακουφίσει. Μπορεί να περιορίσει τον πολύ χρόνο, ενέργεια, συναίσθημα, σκέψη και χρήμα που δαπανούμε για να ξε-κάνουμε ή να αποκαταστήσουμε αυτό που έχει γίνει ήδη ή κυνηγώντας πράγματα που δεν μας ταιριάζουν. Αυτή είναι η ζωή των αποτελεσμάτων όταν όσα είναι λίγο-πολύ μια αντίδραση σε αυτά που συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας.

Η Εσωτερική Αστρολογία εστιάζεται, μελετά και αναφέρεται στον κόσμο των αιτίων. Στις ωθήσεις που είμαστε εμείς και που είναι τα πάντα γύρω μας, πριν γίνουν σκέψεις που κυνηγάμε να περιορίσουμε ή να διευρύνουμε, πριν γίνουν συναισθήματα που προσπαθούμε να συντηρήσουμε ή να καταστείλουμε, πριν γίνουν πράξεις που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερα ή που πρέπει να εξαντληθούμε για να συμμαζέψουμε.

Ξεκινώντας από τον εαυτό μας, η δουλειά με την Εσωτερική Αστρολογία μας μαθαίνει να αναγνωρίζουμε και να συνομιλούμε με τον Εμψυχωτή πίσω από την σκηνή. Ζει μέσα μας, μέσα σε όλους όσους συναντούμε, πίσω από τα γεγονότα, μικρά και μεγάλα, που σχηματίζουν το φόντο της ζωής και της εποχής μας.

Πρόκειται για μια επιστήμη της οποίας οι βασικές αρχές είναι εξαιρετικά απλές, αλλά διακλαδώνονται σε μεγάλη συνθετότητα για να συμπεριλάβουν κάθε έκφανση της ζωής. Είναι ένα υπέροχο αντικείμενο που μας αποκαλύπτει ουσιαστικά και με σαφήνεια ένα εύρος του εαυτού μας και των σχέσεων μας που αγνοούμε. Αυτό όμως είναι εκεί και δημιουργεί κάθε στιγμή την πραγματικότητά μας. Αυτό τον Εαυτό, αυτές τις Σχέσεις, αυτή την Πραγματικότητα μελετά, μ’ αυτήν εργάζεται και αυτή στοχεύει να μας βοηθήσει να ζήσουμε και να εκφράσουμε, η Εσωτερική Αστρολογία.

 

Το τμήμα Εσωτερικής Αστρολογίας ξεκινά 1 Οκτωβρίου 2020.

Πληροφορίες και εγγραφές στα info@panastron.com, 213 032 1910, 6987 713 787